Интернет-информационо одељење

 

Интернет-информационо одељење намењено је старим и новим корисницима Библиотеке у циљу лакшег приступа Интернету и најразличитијим информацијама уз плаћање одговарајуће надокнаде према важећем Ценовнику.

Услуге приступа Интернету и коришћење личних рачунара доступне су свим старосним групама. Лични рачунари корисника могу да присупе Интернету преко бежичне WI – FI конекције. Корисници имају приступ интернетскимм апликацијама попут WEB-мејла, блога, социјалних мрежа, програма и база на рачунарима.

Предност приликом коришћења услуга има претраживање едукативних и информацијских садржаја.

Дозвољено је коришћење скајпа (skype) – програма који омогућује бесплатне аудио и видео разговоре, бесплатно дописивање и слање фајлова, али и слушање музике са употребом слушалица.

Неприхватљивим облицима коришћења Интернет услуга сматра се гледање неприкладног садржаја, слање увредљивих садржаја на основу националне и верске припадности, угрожавање приватности других и непоштовање ауторских права.

Корисницима није дозвољена инсталација и брисање већ постојећих програма.

Дозвољено је похрањивање датотеке са Интернета на личне преносне USB меморије и штампање одабраних садржаја.

У оквиру овог одељења, постоје четири рачунара за рад, а дозвољена је и употреба личних преносних рачунара (лаптопова).

Чланарина за ово одељење плаћа се одвојено, независно од чланарине за коришћење књижног фонда у износу од 400,00 динара на месечном нивоу.

Максимално коришћење Интернета је два сата дневно, а радно време Интернет-информационог одељења је радним даном од 8-18:30, а суботом од 8:30 до 12 часова.